Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Grapefruit(sap)

Grapefruit(sap) is op zich heel gezond. Het bevat veel vitamine C in en het is ook populair als onderdeel van sommige diëten.

Grapefruit(sap) en medicijnen gaan niet altijd goed samen!

In de grapefruit zitten stoffen genaamd furanocoumarines. Deze binden zich aan specifieke darmenzymen, die betrokken zijn bij de afbraak van bepaalde medicijnen. Door deze interactie werken de enzymen niet meer. De concentratie van het medicijn in het bloed wordt dan hoger. Het wordt immers niet zo snel afgebroken door de blokkade van de enzymen.

Wat gebeurt er in het lichaam met die hoeveelheid extra medicijn? Het gaat op andere plaatsen werken en kan zorgen voor vervelende bijwerkingen.

Een veel gebruikt medicijnen dat niet samen kan met grapefruit(sap) is de cholesterolverlager simvastatine.

Grapefruit(sap) versterkt de werking van het statine en verhoogt de kans op bijwerkingen, zoals hoofdpijn, spierpijn of maag-darmklachten. Als je drie dagen lang simvastatine combineert met één glas grapefruitsap per dag, kan de bloedspiegel van simvastatine tot 330% stijgen.

Is de grapefruit nu een verboden vrucht?

Nee, wij weten welke medicijnen niet samen kunnen met grapefruit(sap) en geven deze informatie aan onze klanten bij een eerste aflevering. Bij een medicatiereview vragen we ook of dit bekend is. Ben je nog geen klant bij ons en twijfel je of jouw medicijn samen kan met grapefruit(sap), stuur een bericht. Dan zoeken we het voor je uit.