Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Apotheek Care staat voor optimale communicatie tussen apotheek en patiënt

Wil je informatie overbrengen bij de medicijnen die je levert, dan zul je elkaars taal moeten spreken, letterlijk en figuurlijk. Anders maak je geen contact.

Aan de balie of in een spreekkamer in de apotheek is er persoonlijk contact. Dit lijkt de meest ideale situatie. Je hebt de uiteindelijke gebruiker van het middel voor je en je kunt alle informatie direct kwijt. Of deze missie slaagt hangt af van het contact dat je hebt gemaakt. We zeggen veel met woorden, maar ook met onze lichaamshouding en gezichtsuitdrukking. Ook de situatie doet er toe. Stel je bent nog beduusd van het bezoek aan de dokter of je voelt je zo ziek dat niet veel tot je doordringt. Of je hebt gewoon geen zin om een gesprek te voeren.

Er zijn ook genoeg mensen die in een face to face gesprek helemaal niet zo goed zijn. En het grappige is dat deze zelfde mensen zich vaak prima voelen als ze het woord voeren voor een grotere groep. Ze voelen zich veilig op het podium vanwege de afstand tot het publiek. Je hoeft de mensen niet in de ogen te kijken. Je kunt praten en hoeft niet te luisteren. Je hoeft ook geen tegenspraak in goede banen te leiden en je hoeft niet contact op gevoelsniveau aan te gaan.

In de apotheekpraktijk merk je steeds meer dat er via e-mail op dit veilige podium wordt geklommen. De vragen en onderwerpen die aan bod komen zijn verre van oppervlakkig. We zijn daar blij mee, want we staan te popelen om antwoorden te geven. Sterker nog, we houden van moeilijke, lastige en rare vragen. En ook van vragen waar een tijdje over nagedacht is en die je misschien niet zou stellen in een andere omgeving.

Apotheek Care is onderdeel van Major Apotheken met bezoeklocaties apotheek De Ronde Venen en apotheek Mijdrecht en Medicijn Afhaal Automaten in de omgeving. We zijn een solide en betrouwbaar bedrijf met meer dan twintig jaar expertise.  

Met alle zorgverzekeraars in Nederland hebben wij zorgafspraken, die zijn vastgelegd in contracten. Tevens zijn we in het bezit van een geldig Dekra 2026430 ISO/HKZ certificaat.

Apotheek Care is een moderne aanvulling op ons bedrijf door onder andere uit te blinken in communicatie via de beveiligde Zorgmessenger, maar ook door het direct toepassen van medicatiereviews bij de intake van nieuwe patiënten en het actief synchroniseren van bestaande chronische medicatie. Onze bezorging is uitgebreider en biedt binnen een straal van circa 10 km ook de omliggende dorpen en gemeenten een bezorging aan overdag, in de avond en weekenden.

Ons team van 40 personen bestaat uit ervaren en gediplomeerde krachten. De apothekers zijn universitair opgeleid en onze apothekersassistenten hebben diverse specialismen. Voor het administratieve, personele en logistieke proces maken wij gebruik van ondersteunend personeel en aansturing van onze afdeling HRM. Tevens zijn wij een officieel erkend leerbedrijf voor apothekersassistenten en hebben we de bevoegdheid gediplomeerde apothekers op te leiden tot apotheker specialist.